mandag den 5. september 2011

Foto Kursus

Da Helene Juul udsendte sit kursusprogram for efteråret bemærkede jeg, at der lørdag den 2/9 ville være et fotokursus, hvor Albert fra abmmodel ville komme med gode råd og tips til, hvordan man tager bedre billeder til sin blog. Lige noget for mig.

Jeg mødte lidt i god tid for at være sikker på at få det hele med. Albert var dog lidt forsinket, så jeg havde rigtig god tid til at kigge på alle modellerne fra Træffet. Denne gang i fred og ro.

Jeg skal ellers love for at jeg kom på foto-kursus. Jeg var nemlig eneste deltager, så både Helene og Albert kunne koncentrere sig om mig, min blog og mit medbragte kamera.

Tænk sig, Albert mente det var en rigtig god ide, hvis jeg læste brugsvejledningen til mit kamera.

Det var et rigtig godt kursus og jeg kan bestemt bruge det til noget. Albert øste glædeligt ud af hans store viden. Men jeg vil sige at jeg hæftede mig specielt ved følgende:

Perspektiv – skal det fotograferes oppe fra, fra siden, nede fra eller ?

Lysforhold

Baggrund

Undgå hængende/skæve linier. Det vil sige at man skal tage billedet så lige så muligt og lige forfra. En god ide er at starte med kameraet lige i midten af quilten, og så trække det lige bagud, indtil man har hele Quilten i kameraet.

Stille sig over quilten, enten hvor den ligger på gulvet og man læner sig ind over den, eller hvis den ligger på et bord, så stille sig op på en stol.

Og sidst men ikke mindst. Bruge ”blomster-symbolet” på kameraet. Det viser hvor tæt man kan gå på, når man vil fotografere detaljer.

Super godt initiativ.

Jeg så at Helene fotograferede løs under Alberts undervisning, så jeg er helt sikker på at der også kommer et indlæg fra hende.

3 kommentarer:

 1. Det kunne jeg også trænge til sådan et kursus, mendet var altså gået hen over hovedet på mig. Det lyder spændende

  SvarSlet
 2. Gud hvor jeg kender det med brugsanvisningen.
  Vi glæder os til at se hvad du har lært :-)

  Kh. Dorthe

  SvarSlet
 3. Det var da godt at DU huskede Alberts fotodemo i lørdags, så han ikke skulle sidde der helt alene. Jeg håber du fik et par tips med hjem og kan bruge dem næste gang du fotograferer.
  Jeg får nok ikke lige lokket Albert til at gøre dette igen ... med mindre nogen insisterer og MELDER sig til ;-)

  SvarSlet

Hej
Tak fordi du giver dig tid til at sende mig en lille hilsen.
Kærlig hilsen Kari